Delicious Red Velvet Cake!

  • Geplaatst op
  • Door Sweet Choice
  • 0
Delicious Red Velvet Cake!

Ben jij ook een echte zoetekauw? Dan kan je dit recept niet aan je voorbij laten gaan! Wij delen met jullie ons ultieme recept voor een red velvet cake!

 

Wat heb je nodig?

 

 

Voor het glazuur:

 

  • 100 gram boter
  • 300 gram gezeefde poedersuiker
  • 250 gram roomkaas/monchou

 

Werkwijze

 

1. Verwarm de oven voor op 160°C en vet de springvorm in met boter. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier.

 

2. Meng de red velvet mix en het water in een beslagkom met een mixer met garde. Klop het geheel in 3 minuten op een middelmatige snelheid tot een glad en klontvrij beslag.

 

3. Vul de springvorm met het beslag en bak volgens onderstaande tijden. 

 

4. Steek een saté prikker in de cake, komt hij er schoon uit? Dan is hij klaar. Anders geef je hem nog een paar minuten.

 

5. Laat de cake 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de springvorm haalt. Laat ze hierna helemaal afkoelen.

 

Terwijl de cake staat af te koelen kun je aan de slag met het glazuur. Dit maak je door de boter romig te kloppen, de poedersuiker toe te voegen en dit goed te mengen om vervolgens als laatste de roomkaas er door te mengen.

 

Snijdt de cake doormidden, smeer een laagje op een deel van de taart en plaats het andere deel weer terug. Smeer daarna de rest van de taart in met het glazuur. En voila, je red velvet cake is klaar. 

 

Bakken:

Elektrische oven 160˚C 55-65 minuten

Hete lucht oven 145˚C 55-65 minuten

Gasoven stand 2-3 55-65 minuten

Plaats springvorm op een rooster in het midden van de oven.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Twitter

Facebook