Mama jij bent de liefste!

  • Geplaatst op
  • Door Sweet Choice
  • 0
Mama jij bent de liefste!

Ja vaders, het is bijna zover, Moederdag! Deze speciale dag kun je natuurlijk extra bijzonder maken om samen met de kids Moederdag cupcakes te maken. Zondag 14 mei is de dag! Dus zorg ervoor dat je iets lekkers hebt om mama te verrassen. Het is heel eenvoudig! 

 

Benodigdheden

500 gr mix voor cupcakes

250 g boter of margarine (kamertemperatuur)

5 eieren (kamertemperatuur)

20 cupcake bakvormpjes

Beslagkom

Mixer

 

Werkwijze

Meng de mix, de eieren en de zachte boter in een beslagkom met een mixer op de laagste snelheid. Klop het geheel daarna op de hoogste snelheid in 1 minuut tot een glad en klontvrij beslag. Vul de 20 cupcake bakvormpjes met het beslag (ca. 50 gram) met behulp van een ijslepel of twee eetlepels.

 

Bakken

De oven ca. 10 minuten voorverwarmen. Elektrische oven op 200 ̊C 15-20 minuten. Heteluchtoven op 180 ̊C 15-20 minuten. Gasoven op stand 4-5 15-20 minuten. Bakken in het midden van de oven. De cupcakes zijn gaar als je met een satéprikker in het midden van de cupcakes prikt en deze er weer schoon uitkomt.

 

Daarna is het tijd om de cupcakes te versieren en dan kan natuurlijk van alles zijn. Hieronder vind je een paar ideeën.

 

 

Het leukste is natuurlijk om wat verschillende kleuren fondant te hebben en wat verschillende vormen bijvoorbeeld hartjes of bloemen en daarmee heel eenvoudig de cupcakes te versieren. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Twitter

Facebook